marți, 1 iunie 2010

Studiile fiului domnului Adrian Nastase în Elveția, plătite de cei care au primit cadou Delta de la fostul premier

Adrian Năstase a fost îmbogățit de o fantomatică mătușă a Danei, soția lui. Acum, o la fel de fantomatică fundație îi plătește fiului cel mic al fostului premier școala din Elveția.

E vorba de 40.000 de euro pentru fiecare an de liceu. Fantoma oengistă, însă, e reprezentată de un om în carne și oase.

Și nu de orice om, ci de un om de afaceri care în mandatul de prim-ministru al lui Adrian Năstase a primit o bucată consistentă din Delta Dunării. Omul de afaceri se numește Robert Răduță, iar printre prietenii lui se numără Alexandru Bittner, Ion Țiriac și chiar Adrian Năstase.

„M-a sunat, din Elvetia, Mihnea“

21 septembrie 2007. Pe blogul personal, Adrian Năstase scrie așa: „M-a sunat, din Elvetia, Mihnea, care a obtinut o bursa pentru a merge la liceu acolo, si m-a intrebat daca este adevarat ca avem un nou dosar la DNA si la Traian Basescu“ (aproape de finalul postării intitulate „Nevoia de soluții curajoase si responsabile“). Ați lăcrimat la imaginea asta sfîșietoare cu Năstase vînat de Băsescu și întrebat, candid, de fiul trimis în pribegie școlară dacă are un nou dosar la tiran? Noi da.

Dar ne ținem tari și trecem mai departe. Fără a uita să precizăm, însă, că această dată (21 septembrie 2007) este prima menționare a bursei lui Mihnea Năstase, mezinul fostului premier.

Ați constatat, sperăm, că Năstase nu suflă o vorbă despre ce liceu e vorba, despre valoarea bursei și, în general, despre nici un amănunt meschin care i-ar putea interesa pe procurori.

„Mihnea a incheiat primul an de liceu cu media generala 5,46 din 6“

31 iulie 2008. Pe același blog personal, Năstase recidivează. Și, într-o postare aniversară (23 de ani de căsătorie cu doamna Dana), ne mai aruncă un oscior despre ce s-a mai întîmplat cu bursa feciorului exilat în Elveția: „Mihnea a incheiat primul an de liceu cu media generala 5,46 din 6 posibile. I-am trimis, mindru, notele obtinute lui Dimitrie Sturdza, pentru a-i arata ca nu-si iroseste banii cu bursa lui“. E, acum nu mai lăcrimăm, hohotim de-a dreptul! Vizualizați scena?

Năstase, umflîndu-și pieptul, mîndru, că fiul lui nu a cheltuit degeaba bănișorii aristocratului Sturdza, ci și-a stors creierașii lui de copil crescut greu, numai prin pinacoteci (pe parte paternă) și prin case de nomenclaturiști ai lui Ceaușescu (pe parte maternă). Devastator! Dramatic! Dar să ne păstrăm cumpătul și să notăm: bursa vine, cumva, de la Dimitrie Sturdza. Dar tot nu știm cîți bani îl costă pe Sturdza și nici la ce liceu se duc paralele.

„NĂSTASE MIHNEA – bursă de studii (Fundația «D. STURDZA») – 40.000 E“

14 decembrie 2008. De data asta în declarația de avere, Năstase scrie, de mînă, la rubrica „Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit“: „NĂSTASE MIHNEA – bursă de studii (Fundația «D. STURDZA») – 40.000 E“. Deci mister risipit: bursa face 40.000 de euro, iar altruistul Mecena e fundația cu același nume cu al boierului Sturdza. Vivat! Hai, sănătate, Bombo, zi-ne și nouă cum ai făcut: l-ai trimis pe ăla mic în zdrențe, după ce în prealabil i-ai lăsat semne vizibile de bătaie, să cerșească la fundația asta?

I-ai amenințat pe oengiști că mai candidezi o dată la Președinție? Sau doar s-au înduioșat ei că ești în opoziție, deci abia îți ajung banii de la mătușa Tamara pentru avocați, și și-au făcut pomană cu un căcățiș de 40.000 de euro pentru fiul tău cel mic? Da, știu, nu ai de gînd să ne răspunzi nici de data asta, deși te-am sunat de paișpe ori, ți-am dat SMS-uri și ți-am mai hărțuit și consilierii, inutil. În fine, dragi elevi și părinți, să mai notăm că, în declarația de avere a lui Năstase din 15 iunie 2009, fostul premier a scris din nou, la rubrica de „cadouri“, de bursă. Deci ăia 40.000 de euro nu-s pe întreaga durată a studiilor liceale, ci doar pe un an. Bombo, pe bune, se întoarce mătușa Tamara în mormînt cînd vede că te-ai coborît la așa puțin.

Fundația „Dimitrie Sturdza“ nu există

Totuși, cine e Fundația „Dimitrie Sturdza“? O banală căutare pe Goagăl, pe care ar putea să o facă și Vanghelie dacă ar avea atî­ta școală cît fiul lui Năstase, nu ne duce prea departe. Decît la o adresă din București: strada Washington numărul 13 (cu noroc), etaj 1, apartament 1. Stați, nu vă repeziți într-acolo să luați burse: am fost noi și nu mai e nimeni. Cică fundația s-a mutat, dar nimeni nu știe unde. Iar la telefoane nu răspunde nimeni. Confruntați cu incompetența Goa­gălului, ne‑am văzut nevoiți să apelăm la cea a Ministerului Justiției, instituția care înregistrează fundațiile și asociațiile. Surpraiz, surpraiz: oficial, aici nu există nici o fundație „Dimitrie Sturdza“. Dar există una numită „Dimitrie Sturza“, înregistrată în 1995. Nici măcar în actul de înregistrare la MJ, însă, nu se regăsesc date despre conducerea fundației, scopurile ei și alte farafastîcuri de astea legale.

Cînd „Sturza“ se întîlnește cu „Zimbrul“, gata bursa!

Deci, Adiță, nu puteai să iei banii de la „Sturdza“. Poate de la „Sturza“, că numai asta există. La adresa menționată: Washing­ton 13. Apropo de Washington 13: știți cine mai domiciliază la această pompoasă adresă din Capitală? (Capitala României, bre, nu a SUA.) O asociație de vînătoare (he-he, ce vremuri de tras în tot ce mișca, Adi…), denumită viril „Zimbrul“.

Și știți cine se ocupă de asociație? Un domn pe nume Robert Răduță. Dacă voi credeți că e o coincidență că Fundația „Sturza“ are același sediu cu asociația „Zimbrul“, vă risipim îndoiala: nu e nici o coincidență. Pentru că Robert Răduță e reprezentantul legal al Fundației „Sturza“. Am smuls cu greu, de la domnia sa, următoarele declarații: „Nu prea se mai ocupă nimeni de fundație («Sturza» – n.r.). Eu nu mai sînt reprezentant de vreo doi ani. Fundația nu mai are activitate, nu mai este nimeni. S-au acordat burse pe criterii de excelență, criterii de merit. A ajutat multă lume“. Sau, cel puțin, oameni care fac cît o lume-ntreagă, am zice noi. Discuția s-a întrerupt.

„S-au acordat burse pe criterii de excelență, de merit, a ajutat multă lume“ (Robert Răduță, fost reprezentant legal al Fundației „Dimitrie Sturza“)

La reluare, cînd am întrebat direct cum i s-a dat bursa lui Mih­nea Năstase, Răduță s-a dereglat: „Habar n-am despre ce vorbiți! Eu mă ocup de pescuit!“. Și așa și este: Răduță pescuiește în Deltă, după ce Guvernul Năstase i-a făcut cadou o bucată din dînsa. Cum s-a întîmplat asta, vezi mai jos.

Mihnea Năstase, cu svastica pe braț

Pentru Mihnea Năstase, liceul elvețian unde învață cu 40.000 de euro pe an nu este doar un loc de corvoadă. Ci și de distracție.

Ultimul Halloween petrecut acolo de fiul cel mic al fostului premier a fost sub semnul nazismului: Mihnea și-a desenat pe brațul drept o svastică.

Mezinul lui Năstase n-a ezitat apoi să publice o fotografie cu „brand“-ul său pe un website de socializare. Mai precis pe Facebook – facem precizarea ca să nu creadă cineva că le-a pus pe un site de socializare creat de victimele nazismului.

Năstase i-a întins lui Răduță brațul Chilia

Conform Evenimentului zilei (articolul „Stăpînii Deltei“, 19 septembrie 2005), „Firma Răduță Sporting Tours SRL este un alt concesionar important în Delta Dunării. Începînd cu august 2003, această firmă exploatează resursele piscicole ale brațului Chilia (km 0-km 54), precum și pe cele din zona Malița-Merhei. Acționarul majoritar al firmei este Robert Răduță (…).

Fost antrenor de tenis, Robert Răduță este un apropiat al magnatului Ion Țiriac, amîndoi fiind în relații cordiale cu Adrian Năstase. Răduță este președintele Asociației de Vînătoare «Zimbrul», cea care gestionează fondul de vînătoare Balc, devenit cunoscut opiniei publice după o partidă de vînătoare organizată de Ion Țiriac, în timpul căreia au fost uciși 150 de mistreți“.

Sursa Articol preluat de AICI

3 comentarii:

  1. Sa iti fie rusine celui care a redactat cacatul asta de articol.Nu ai pic de bun simt,crezi ca iti poti permite sa minti in ultimul hal si sa faci asemenea,,cercetari,,o prostie,mori de invidie ca familia Nastase este una bogata,inteligenta,frumoasa,unita...Nu cunosti familia Nastase,nu cunosti copii astia mai ales pe Mihnea ca sa te dai cu parere vizavi de liceul lui din Elvetia sau de viata lui de zi cu zi.De obicei persoanele astea inculte,care nu au capacitatea de a gandii mai mult judeca si mint i. Ultimul hal pt ce?ce ai castigat ?iti spun eu..Nimic,absolut nimic ca te faci de ras,de exemplu eu..cand am citit toata prostia ta mi-am facut cruce ..Mi mila de tine si de creierul tau sarac

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Nastase, pardon-Anonim, ma surprindeti! Stiam ca va pricepeti la gramatica. Ati facut niste greseli gramaticale demne de gradinita din Cornu. PS: Nu va mai agitati ca va creste tensiunea! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai ba anonimule de in 2013, ne credeti pe toti prosti? Vreti sa ne fie noua jena si rusine de rusinea voastra? Sunteti o familie de hoti si corupti. Probabil ca de la bunici si pana la nepoti, degeaba tot incercati sa faceti pe burghezii ca tot niste parveniti sunteti. Mai bine iesiti si voi in public si recunoasteti ca sunteti de aceasi teapa cu Becali si Nutu Camataru...

    RăspundețiȘtergere