miercuri, 2 iunie 2010

Câţi bani i s-a pretins la vama Nadlac trupei AC/DC drept spaga

Scandal Funcţionarii de la Drumuri şi Poduri au cerut mită !

Plângerea, făcută de reprezentanţii trupei, a ajuns la CNADNR marţi. Astăzi va începe ancheta internă pentru a verifica dacă acuzaţiile sunt fondate şi pentru a se lua măsuri

La scurt timp după ce a susţinut concertul din 16 mai de la Bucureşti, în faţa unui public record de peste 60.000 de persoane, trupa AC/DC s-a trezit, timp de câteva ore, în imposibilitatea de a ieşi din ţară prin vama Nădlac.

Cele câteva zeci de camioane ale trupei nu au fost oprite de fanii români care şi-au dorit un bis, ci de oficialii români de la Drumuri şi Poduri care le-au prezentat un cover după piesa "Moneytalks" ("Banii Vorbesc") adică le-au cerut şpagă 1.500 de euro pentru a-i lăsa să plece din România.

Li s-au cerut roviniete valabile pentru perioada şederii în România

Negocierea a fost dură, ajungându-se în final la o sumă estimativă de 50 de euro pentru fiecare dintre cele 30 de maşini care alcătuiau caravana AC/DC.

"Este o plângere făcută de echipa care a transportat echipamentul trupei, plângere pe care am primit-o azi (marţi, n.r.). Reprezentanţii AC/DC susţin că au fost opriţi la graniţă şi li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele şi rovinietele, care erau în acel moment valabile. Oficialii români ar fi cerut atunci roviniete valabile şi în perioada şederii lor în România, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte şi au început să negocieze. Era vorba despre 28-29 de maşini în total. În final, după cum se precizează în plângere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe maşină. Oficialii AC/DC nu au primit în schimb niciun document, nimic", a declarat pentru Gândul Dorina Tiron, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Ea a precizat că azi dimineaţă urmau să zboare de la Bucureşti la Arad oficiali ai CNADNR pentru a ancheta plângerea. Conform legii, oficialii CNADNR pot verifica în orice moment existenţa rovinietei, care trebuie să fie valabilă în acel moment, dar nu pot cere prezentarea rovinietelor valabile în perioadele precedente.

"Credeţi că eu mă bucur? Că nu mi-e ruşine?"

În cazul în care se va dovedi că plângerea este întemeiată, Tiron spune că nu va avea nici cea mai mică reţinere în a le desface contractul de muncă oficialilor CNADNR implicaţi în acest scandal.

"Credeţi că eu mă bucur? Că nu mi-e ruşine? Credeţi că eu i-am pus să facă asta? Facem ancheta şi luăm măsurile care trebuiesc luate.

Trebuie să vedem cine era de serviciu atunci... Cert este că ceva s-a întâmplat totuşi acolo. Chiar dacă ei nu vor recunoaşte, avem cum să aflăm ce s-a întâmplat, pentru că ei sunt obligaţi să înregistreze toate maşinile care trec graniţa", explică directorul general al CNADNR. Ea a ţinut să sublinieze că, deşi anunţul a fost făcut "de la centru", "există o regională, cu directori şi inspectori care ar trebui să aibă grijă ca astfel de incidente să nu aibă loc şi care trebuie să ia măsuri".

Concertul anului în România

Pe 16 mai s-au adunat în Piaţa Constituţiei peste 60.000 de fani ai trupei, majoritatea români dar şi străini veniţi în România special pentru acest eveniment.

Supravegherea a fost asigurată de 1.000 de membri ai forţelor de securitate. La producţia spectacolului au lucrat 400 de persoane, fiind nevoie de cinci zile doar pentru a monta scena de 66 de metri lăţime, 22 de metri adâncime şi 24 de metri înălţime.

Anul trecut, fanii români ai trupei au fost dezamăgiţi după ce anunţul unei firme israeliene abia înfiinţate, referitor la sosirea trupei la Bucureşti, s-a dovedit a fi fals.

Mii de doritori au cumpărat bilete la concertul fictiv însă înşelătoria a fost depistată rapid astfel că israelienii nu au reuşit să scoată din ţară decât câteva mii de euro. În final, contravaloarea biletelor cumpărate a fost restituită.

Articol integral preluat de AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu