miercuri, 26 mai 2010

Afaceri cu acordul părinților

„Generația lu’ tata“ este aceea căreia părinții i-au dat nu numai casă, masă și educație, ci și afaceri, poziții și influență. De la stat. Pentru că tata e ministru. Sau parlamentar. Sau chiar președinte. De țară, nu de asociație de locatari, unde abia ai ce să ciupești de la cheltuielile cu apa caldă și din cele de curățenie pe scară. Iar generația emanată de acești tați e alcătuită din asistați social de lux: se ia de la statul celor mulți și se dă la odraslele celor puțini.

Mai jos, personajele acestei generații și afacerile lor. Pe site gasiti si detaliat articole separate despre fiecare in parte.

Ionuț Rudeanu

ioan rudeanu

Este ginerele ministrului de Interne Vasile Blaga. Și-a înființat o firmă de protecție și pază în aprilie 2009 (Axis Security SRL) și, într-un an, a cîștigat contracte cu statul de peste zece milioane de euro. Hotnews.ro a dezvăluit că Rudeanu s-a asociat cu firma de pază a lui Mihai Neicu pentru a cîștiga contracte. La schimb, Neicu, fost protejat al lui Miron Mitrea, a fost numit în consiliile de administrație ale REBU și RATB.

mazare jr

Radu Mazăre junior

Conform HotNews.ro, fiul primarului de Constanța face bani dintr-o slujbă de prezentator TV la una dintre televiziunile constănțene sponsorizate chiar de tatăl său, din bani publici. O altă parte din banii juniorului provin dintr-o afacere cu un bar deschis în incinta Aqua Magic din Mamaia.

Victor și Andrei Berceanu victor berceanu4

Fiii ministrului Radu Berceanu (foto – Victor) au fost aso­ciați într-o firmă (Tecond SRL Craiova) care a cîștigat cîteva milioane de euro din contracte publice.

După ieșirea lor din firmă, părțile sociale ale fiilor lui Berceanu au fost cedate unui „paravan“ (unui prieten al unui consilier al ministrului Ber­ceanu).

Alexandru Geoană alex geoana

A ieșit la rampă după ce s-a aflat că, deși are doar 16 ani, conduce o mașină.

În apărarea lui a sărit chiar ministrul de Interne de la acea vreme, Dan Nica, subordonat politic (atunci) lui Mircea Geoană, președinte PSD.

Honorius Prigoană honorius prigoana

Fiu al deputatului PD-L Silviu Prigoană, Honorius (a arătat hotnews.ro) are patru afaceri cu statul. Afacerile se ocupă cu traficul de informații personale, energia și salubritatea. Cea cu informații personale este investigată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Andrei Năstase andrei nastase 2

Fost asociat într-o firmă care deține un bar de fițe în Herăstrău, fiul lui Adrian Năstase a fost iertat de primarul Oprescu de plata unor taxe în valoare de 50.000 de euro.

Și a primit și dreptul de a nu i se demola terasa, în ciuda faptului că baruri din aceeași zonă au fost rase.

Gabriel Ștefan, adică Pinalti Jr.pinalti jr

După ce a făcut afaceri cu energie cumpărată ieftin de la stat și vîndută scump, fiul primarului de Piatra Neamț și-a ascuns companiile în spatele unor offshore-uri cipriote.

Dar a păstrat la vedere companiile în care e asociat cu sora sa, Giorgiana, prin intermediul cărora primește bani de la comunele din județul Neamț.

Aceștia sînt, oameni buni cu părinți normali, membrii de vîrf ai Generației lu’ tata. Nu părăsiți incinta și nici România, veți mai auzi de ei. Pînă atunci, plătiți-vă cuminți impozitele.

Articol integral preluat de AICI

Un comentariu:

  1. Iată contactul domnului Benjamin Detalii de e-mail, lfdsloans @ outlook.com. / lfdsloans@lemeridianfds.com Sau Whatsapp 1 989-394-3740 care m-au ajutat cu împrumut de 90.000,00 Euro pentru a-mi demara afacerea și sunt foarte recunoscător, pentru mine a fost foarte greu să încerc să fac un drum ca o mamă singură. nu este ușor cu mine, dar cu ajutorul lui Le_Meridian mi-a pus zâmbetul pe față, în timp ce-mi privesc afacerea crescând mai puternic și se extinde. Știu că poate te surprinde de ce pun lucrurile de genul aici, dar chiar trebuie să-mi exprim recunoștința așa că oricine caută ajutor financiar sau trece prin greutăți cu afaceri de acolo sau dorește să înceapă un proiect de afaceri poate să vadă acest lucru și să aibă speranța de a ieși din greutăți .. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere