marți, 25 mai 2010

Udrea i-a dat, de la stat, 5.000.000 de lei nevestei lui Poteraș

La întrebarea „Unde se duc banii Ministerului Dezvoltării cînd se duc?“, Elena Udrea ar trebui să răspundă așa: „La prietenii și colegii mei de partid“. De exemplu, firma la care sînt acționari soția primarului Poteraș și un consilier județean PD-L a primit recent un contract în valoare de cinci milioane de lei noi de la ministerul Elenei.

Poteraș, campanie pentru Udrea

În 2008, Elena Udrea a fost aleasă deputat într-un colegiu din sectorul 6 al Capitalei. La acel scrutin, ea a beneficiat de ajutorul consistent al primarului Cristian Poteraș de la PD-L. Deși familiile Udrea-Cocoș și Poteraș sînt prietene, ajutorul electoral nu a fost dezinteresat.

Pe 4 ianuarie anul acesta, la numai cîteva zile după ce Elena Udrea a fost numită ministru la Dezvoltare și Turism, Compania Națională de Investiții (din subordinea MDRT) a atribuit un contract de cinci milioane RON unei firme (All Plan Construction) la care sînt acționari Aureliana Poteraș, nevasta primarului, și Vasile Todosia, consilier județean PD-L de Prahova. Milioanele de lei sînt plătite pentru o sală de sport, construită în Clinceni, județul Ilfov. Pentru că românii iubesc sportul și prietenii Elenei, banii.

La Poteraș sug Cocoș, Niro și creștinii lui Necolaiciuc

Anul trecut, Evenimentul zilei a relatat că Primăria sectorului 6 s-a asociat cu o firmă controlată de Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru „Niro“ pentru construcția unor hale la Piața Crîngași. Numele acesteia este Zenith Business Group și a fost înființată cu numai cîteva săptămîni înainte de încheierea contractului cu PS6. Acționariatul acesteia se împarte între mai multe societăți.

Una dintre ele este Meditest Global 2002, care a fost înființată în, surpriză, 2002 de Dorin Cocoș, care era acționar cu 45% la acel moment. Nicolae Dumitru „Niro“ este prezent în acționariatul Zenith prin Central Residential Park SA, cu 20%. În perioada 2007-2009, Meditest a încheiat contracte de cîteva milioane de euro pentru furnizarea de reactivi cu mai multe spitale din București. Surpriza vine de la E.E.I. Imobiliara Investment, acționară cu 25% în Zenith, despre care Ziua a relatat că este controlată de Dumitru Creștin, afacerist și apropiat al lui Mihai Necolaiciuc, fostul director CFR fugit în Statele Unite după ce a produs companiei de stat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de euro.

Pentru lucrări, Zenith a angajat chiar firma familiei Poteraș, All Plan Construction. Deci Primăria sectorului 6 s-a asociat cu niște prieteni de familie ai lui Poteraș și a angajat pentru lucrări de construcții chiar firma lui Poteraș. În 2009, Cristian Poteraș a donat 200.000 RON la PD-L, fiind unul dintre cei mai mari donatori pe persoană fizică ai partidului. Asta ca să înțelegeți de unde a avut primarele bani de dat la PD-L.

Turismul și Dezvoltarea, vacile grase ale pedeliștilor

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a devenit cel mai important minister din Guvernul Boc, datorită bugetului de aproximativ trei miliarde de euro pe care care îl gestionează. După cum ați putut citi în numerele anterioare ale Kamikaze, Elena Udrea, actualul ministru al Dezvoltării, și Vasile Blaga, fostul ministru, s-au descurcat foarte bine în a împărți banii firmelor colegilor de partid.

În afară de primarul Poteraș, au mai primit contracte de la CNI o firmă controlată de un consilier PD-L de la MDRT (Sorin Crivțonencu), senatorul de Galați Marius Gerard Necula și alte societăți la care sînt acționari directorul Romgaz, Marcel Piteiu, și directorul Transgaz, Florin Muntean, cel mai bun prieten al lui Blaga.

Articol integral preluat de AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu