vineri, 28 mai 2010

Dedesubturile instigarii la greve si haos ale sindicatelor

Adevărata miză : patrimoniul de 2 miliarde de euro al fostului UGSR

UGSR = Uniunea Generală a Sindicatelor din România, este format din hoteluri, pensiuni, sedii şi baze de agrement.

O miza deosebita pentru liderii sindicali sa strige la televizor toata ziua si sa instige la haos ? Normal ca da.

Crezi ca le pasa de mine si de tine,de tara sau de muncitorii pe care ii reprezinta? Categoric NU.

“De foarte mulţi ani, rechinii imobiliari din fruntea marilor confederaţii sindicale îşi doresc să preia, în proprietate, moştenirea sindicatelor comuniste, dar până acum n-au reuşit să obţină decât dreptul de administrare al acesteia.

O fac, de ani buni, prin societatea-mamut SIND România SRL, o caracatiţă care controlează cea mai mare bază turistică din România, cu staţiuni hoteliere şi baze de agrement situate în 17 filiale teritoriale care acoperă cele mai importante zone de interes ale României.

Cele patru braţe ale “caracatiţei”, adică acţionarii firmei, sunt chiar cele patru confederaţii sindicale (facsimil stânga şi dreapta). Este vorba despre CNSLR Fraţia, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Cartel Alfa, Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR).

Acestea sunt confederaţiile sindicale care controlează direct, dar în proporţii diferite, SIND Romania SRL. E drept, ar mai fi un asociat al SIND România. Se numeşte Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, dar rolul ei este de a asigura aerisirea neuronilor boşilor sindicali, adică ai lui Marius Petcu, Bogdan Hossu, Dumitru Costin şi Iacob Baciu. Deloc întâmplător, trei dintre aceşti lideri sindicali (Petcu, Costin şi Baciu) sunt şi administratori la Realitatea Media SA patronată de Sorin Ovidiu Vîntu, societate care are datorii la stat ce depăşesc 1 milion de euro. Cam ipocrit să ceri bani de la stat, în timp ce tu, în calitate de administrator la o firmă, nu-ţi plăteşti datoriile la buget!

Tentativa de preluarea a patrimoniului UGSR a fost împiedicat însă de către Guvernul Emil Boc şi de către Camera Deputaţilor la 22 septembrie 2009 (motivul real pentru a cazut atunci guvernul). Iniţiativa de transfer a patrimoniului în proprietatea (nu administrarea!) actualelor sindicate a fost iniţiată de către senatorii Mircea Geoană şi Dan Voiculescu şi semnată de către Crin Antonescu, Victor Ponta, Ioan Chelaru, Viorel Hrebengiuc, Nicolea Şerban, Norica Nicolai şi Doru Ioan Tărăcilă.

În aceste condiţii nu este surprinzătoare deloc instigarea la greve si haos de catre cei de mai sus, de liderii sindicali care sunt in legaturi stranse cu cei de mai sus.

Liderii sindicatelor s-ar lafai in patrimoniul imens la UGSR, marii nostri politicieni de mai sus ar zambi din nou daca ar fi la "butoane", iar noi, prostii si naivii de rand ... nici nu stiu... am emigra, sa tina ei tara din banii lor. Mai greu lucrul acesta... dar decizia o ia fiecare, fiecare judeca cum vrea tot ce vede la televizor si citeste in presa.

Sursa Articol Partial preluat de AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu